MENÜ
Ankara 25°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tataristan Cumhurbaşkanı GEBKİM’e ziyarete geliyor
Gündem
22 Haziran 2021 Salı 21:42

Tataristan Cumhurbaşkanı GEBKİM’e ziyarete geliyor

RF Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov yatırım görüşmeleri için GEBKİM'e gelecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da eşlik edeceği ziyarette yatırımların ayrıntıları konuşulacak.

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, ülkesinin Türkiye’nin ilk ve tek kimya ihtisas organize sanayi bölgesi Kocaeli-Gebze Kimya İhtisas OSB’sine (GEBKİM) gerçekleştirmeyi planladıkları yatırımları görüşmek için 23 Haziran Çarşamba günü GEBKİM’e geliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılacağı ziyarette yapılması hedeflenen yatırımların ayrıntıları konuşulacak.  

GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Minnihanov’un ziyaretiyle ilgili,  “Türkiye’nin ilk ve tek kimya ihtisas organize sanayi bölgesi olarak kimya üreticilerine ev sahipliği yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl GEBKİM şirketleri 600 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdiler. GEBKİM kimya üreticilerini bir araya toplayarak birbirinden beslenen, lojistik sorununun ortadan kalktığı bir ekosistem oluşturuyor. Konumumuz ve kimya üreticilerini tek bir adreste toplayan ekosistemimizle Tataristan için önemli bir üretim üssü olacağımızın farkındayız” ifadelerini kullandı. 

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’un GEBKİM ziyaretine Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank eşlik edecek. Bakan Varank, GEBKİM ve Türkiye’nin avantajlarını Cumhurbaşkanı Minnihanov ile paylaşacak.                

Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi