MENÜ
Ankara 22°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Son ankette çarpıcı sonuç: Yüzde 87.9
Gündem
5 Mart 2017 Pazar 09:57

Son ankette çarpıcı sonuç: Yüzde 87.9

A&G’nin son anketine göre vatandaşların yüzde 87.9’u ‘Mutlaka sandığa gideceğim, oyumu kullanacağım’ diyor.

A&G’nin 3 bin denekle yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı.

Kampanyaların etkisi var

16 Nisan’da yapılacak halkoylamasına ilgi gün geçtikçe artıyor. Bunda ‘Evet’ ve ‘Hayır’ kampanyalarının başlamış olmasının etkilerini görüyoruz. Seçmenin 16 Nisan’da sandığa gitme motivasyonunun referandum sonuçlarına etkisini, yarınki köşe yazımda değerlendirmeye çalışacağım.

Halkın yüzde 87.9’u ‘Mutlaka sandığa gideceğim, oyumu kullanacağım’ diyor.

Her 100 kişiden 88’i ‘Mutlaka sandığa gidip oyumu kullanacağım’ derken yüzde 8’i ‘Belki gider oyumu kullanırım’, yüzde 4’ü ise ‘Oy kullanmayacağım, sandığa gitmeyeceğim’ demektedir.Mutlaka sandığa gideceğim, oyumu kullanacağım’ diyenlerin oranında artış var.
Referandumda ‘Mutlaka sandığa gidip oyumu kullanacağım’ diyenlerin oranı bu ay yaklaşık 3 puan artarak yüzde 87.9’a yükselmiştir.

.

‘Mutlaka sandığa gideceğim, oyumu kullanacağım’ diyenlerin oranında artış var.
Referandumda ‘Mutlaka sandığa gidip oyumu kullanacağım’ diyenlerin oranı bu ay yaklaşık 3 puan artarak yüzde 87.9’a yükselmiştir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi