MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sokak hayvanları için maskeler çıkıyor
Gündem
6 Ağustos 2010 Cuma 06:43

Sokak hayvanları için maskeler çıkıyor

Ankara Valisi Yüksel kentin en büyük sorunlarının başında gelen sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Yüksel, “Bu konudaki maskelerin çıkartılarak samimi bir şekilde, yürek genişliğiyle samimiyetle çalışarak bu sorunu çözeceğiz” dedi.

ANKARA Valisi Alaaddin Yüksel kentteki tüm belediye başkanlarını bir araya getirerek kentin önemli sorunlarından sokak hayvanlarıyla ilgili bir toplantı yaptı. Sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan çalışmalardaki eksikliklerin tamamlanması için Eylül ayı ortasına kadar kentteki yerel yöneticilere süre veren Yüksel, “Bu konudaki maskelerin çıkartılarak samimi bir şekilde zaman zaman kanunu da aşan yürek genişliğiyle, gönül pencerelerini de açarak, samimiyetle çalışarak bu sorunu çözeceğiz” dedi.
Belediye başkanları toplantıda
Yüksel çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
“5199 sayılı kanun çerçevesinde sokak hayvanları konusunda yetkili olan tüm belediye başkanlarıyla sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar süren bir toplantı yaptık. İlgili kurumlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri de bu toplantıya katıldı.
Ankara’da yaşayan herkesin, başta biz yöneticilerin tüm canlıların yaşama haklarının temel bir hak olduğunu anlamamız lazım. Sokak hayvanlarıyla beraber yaşama anlayışını kabul etmeliyiz.
Eylem planı Eylül’de hazır
Yapılması gereken, bu konudaki maskelerin çıkartılarak, samimi bir şekilde kanunu da aşan yürek genişliğiyle ve samimiyetle çalışılması. Tüm metropol belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı’nın da katıldığı toplantıda bu vurguları yaptım. Yarın (bugün) da ilçe kaymakamlarıyla bir araya geleceğiz, bu konuyu da konuşacağız.
Belediye başkanlarını daha somut çalışmalarla gelmeleri için Eylül ayı ortasına kadar süre verdik. Ankara’daki bazı ilçe belediyelerinin barınak fotoğraflarını çektirmiştim. Barınakların düzenlenmesini ve iyileştirilmesini istedim. Barınağı bulunmayan belediyelerin bir an önce barınak yapmasını, arazi talepleri olursa bu konuda Hazine’yle görüşerek kendilerine yardımcı olacağımızı ilettim. Sahipsiz köpeklerin aşılanması, rehabilitasyonu konusunda hassasiyetimi belirterek en doğru şekilde yapılması gerektiğini ifade ettim.
Bu konudaki kararlılığımızı sürdüreceğiz ve Eylül ayının ikinci yarısındaki toplantımızda net bir tabloyu Ankaralıya sunacağız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi