MENÜ
Ankara 39°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soğuktan değil virüsten korunun
Gündem
9 Ekim 2010 Cumartesi 10:10

Soğuktan değil virüsten korunun

Soğuk havaların etkisini göstermeye başladığı bu günlerde uzmanlar, virüslere karşı uyardı. Prof. Dr. Akdur, “Yağışlı ve soğuk havalar geliyor. İnsanlar soğuktan değil virüslerden korkmalı” dedi.

“Soğuk havalarda artan nezle ve gribin sebebi ne soğuklar ne de üşütmedir” diyen Prof. Dr. Recep Akdur, toplumda havaların soğuması ve yağışların başlaması ile üşütmeye bağlı hastalıkların artacağı düşüncesinin yanlış olduğunu belirtti. Prof. Dr. Akdur, şunları söyledi:

“Nezle ve gribin üşütme ile bir ilgisi yok. Hava ne kadar soğuk olursa olsun, insanlar diğer bir insandan virüs almadıkça kesinlikle nezle ve gribe yakalanmazlar. İnsanlar yağışlı ve soğuk mevsimlerde daha sık nezle ve gribe yakalanıyorlar. Çünkü bu mevsimde okullar açılıyor, erişkinler de boş zamanlarının büyük kısmını kapalı mekanlarda geçiriyor ve toplu taşıma araçları daha çok kullanılıyor. Nezle ve gribin kış aylarında artmasının nedeni soğuk değil, insanların vakitlerinin büyük kısmını kalabalık yerlerde geçirmesidir.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi