MENÜ
Ankara 37°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şırnak’ta Yol Yapımı Yatırımları Hızla Devam Ediyor
Gündem
12 Mart 2018 Pazartesi 14:12

Şırnak’ta Yol Yapımı Yatırımları Hızla Devam Ediyor

Şırnak hendek teröründen temizlendikten sonra Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ve özel ilgisiyle adeta yeniden inşa edilmeye başlandı. Şırnak her alanda ve özellikel alt/üst yapı anlamında devletimizin büyük yatırımları ile Yeni Türkiye’nin Yeni Şırnak’ı oldu.

Şırnak hendek teröründen temizlendikten sonra Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ve özel ilgisiyle adeta yeniden inşa edilmeye başlandı. Şırnak her alanda ve özellikle alt/üst yapı anlamında devletimizin büyük yatırımları ile Yeni Türkiye’nin Yeni Şırnak’ı oldu.

Şırnak ilinin hem yaşam kalitesi hem de ticaret potansiyeli anlamında can damarları olan yollar da büyük yatırım hamlelerinden paylarını aldı. Bu yatırımlardan en önemlisi olan Şırnak Cizre Duble yol yapımı 514 Milyon lira yatırım ile tamamlanmak üzere. Yol yapım çalışmalarını yerinde denetleyen Şırnak Valisi Sayın Mehmet Aktaş konuyla ilgili şu bilgileri verdi;

“Şırnak; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun ilgi ve alakaları ile terörden temizlendikten sonra büyük bir değişim ve dönüşüm yaşamış, yaşamaya da devam etmektedir. Üzerinde bulunduğumuz ve bitme aşamasına gelen Şırnak Cizre duble yolu terör örgütünün hain saldırıları yüzünden yıllardır tamamlanamamıştı.  Bugün Devletimizin ve Reis-i Cumhur’umuzun iradesiyle tamamlanma aşamasına gelen yolumuzun üzerindeki iki adet tünele Terör Örgütünün yol yapımı sırasındaki saldırılarında Şehit düşen Yüzbaşı Mustafa Erdal ve Güvenlik Korucusu Dündar Page kardeşlerimizin isimlerini verdik.  Yolun kısa süre sonra tamamlanması ile artık Şırnak Cizre arası yaklaşık bir saatten yirmi beş dakikalara inecek ve bunun yanında çok daha emniyetli yapısıyla kazaların da önüne geçerek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini de sağlayacak.

Yapılan planlamalarda Haziran ayında açılışını ön gördüğümüz yolumuz sadece Şırnak ve Cizre arasındaki mesafeyi kısaltmayacak; bunun yanında Şırnak’ın diğer iller, bölgeler ve ilçeler arasındaki ulaşımını da rahatlatıp kolaylaştırarak Şırnak ekonomisine büyük katkılar sunacak. “ dedi.

Yol inşaatı denetlemeleri ardından Cizre İlçesine yapılacak Cizre Şehir Stadı için belirlenen alanda incelemeler yapan Vali Aktaş Cizre Kaymakamı Sayın Faik Arıcan’dan Stat ile ilgili bilgiler aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi