MENÜ
Ankara 32°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Sayısız denetimden geçtik’
Spor
15 Nisan 2015 Çarşamba 10:24

‘Sayısız denetimden geçtik’

Ankaragücü eski başkanlarından Cemal Aydın, kanunda sayılan kurum, kuruluş ve yargı organlarının, kulüp ile ilgili mali kontrolleri defalarca yaptıklarını söyledi.

Ankaragücü eski başkanlarından Cemal Aydın, gazetemizde yayınlanan ve sosyal medyaya yansıyan, sarı-lacivertli ekibin bugün yaşadığı sıkıntılı süreçte, geçmiş dönem yönetimlerinin usulsüzlüklerinin ve yanlışlarının önemli rolü olduğu yönündeki iddialara cevap verdi.
Aydın, Ankaragücü’nün kamu yararına dernek olduğunu, medyaya yansıyan haber ve görüşlerde, iddiaların sahibi olarak gösterilen kaynağın, kamu yararına dernekler için bir anlam taşımadığını ileri sürüp, şu ifadeleri kullandı:
“Aynı kaynak, Gökçek dönemi yönetimi ile ilgili de sosyal medyaya yansıyan iddialar ortaya atmış, ancak bunlar yazılı basında yer bulmamıştır. Ankaragücü, kamu yararına bir dernektir ve kamu yararına dernekleri denetleyecek kurum ve kuruluşlar kanunda tek tek sayılmıştır. Kanunda sayılan kurum ve kuruluşların yanı sıra yargı organları, gerek yasada gösterilen sürelerde, gerekse şikayetler üzerine, iki elin parmaklarıyla sayılmayacak kadar, MKE Ankaragücü Spor  Kulübü’nü denetlemişlerdir. Bunlarla ilgili yasaların öngördüğü nitelikte bilgilere ulaşmak ve bunlardan haber yapmak mümkündür. Her türlü resmi kayıt, kulüpte, Valilikte, Maliye Denetçilerinde ve İçişleri Bakanlığı’nda mevcuttur. Gökçek yönetimi, 23 ay 22 gün görev yapmış, yargı kararıyla yönetimden uzaklaştırılmıştır. Kulübe, 100 milyon TL’nin üzerinde borç bırakılmış, tüm gelirlerine haciz konulmuştur. Transfer yasağı ile de külüp tükenme noktasına getirilirken, bu dönemin idari ve mali harcamaları ibra edilmemiştir. Ankaragücü’nün geldiği durumun daha iyi analiz edilmesi yargı kararlarında sabit bu bilgilerin kamuoyuna aktarılması ile söz konusu olacaktır.”

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi