MENÜ
Ankara 18°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sanayide Kişi Başına Üretim İlk Çeyrekte Yüzde 3 Artış Gösterdi
Ekonomi
5 Haziran 2026 Cuma 11:09

Sanayide Kişi Başına Üretim İlk Çeyrekte Yüzde 3 Artış Gösterdi

Sanayide çalışan başına düşen üretim endeksi, 2026 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 oranında arttı.

Sanayide çalışan başına düşen üretim endeksi, 2026 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 oranında arttı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Ocak-Mart dönemine ait verimlilik istatistiklerine göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi üretimi çalışan kişi başına çeyreklik bazda yüzde 0,8, yıllık bazda ise yüzde 3 yükseldi.

Aynı dönemde, çalışılan saat başına üretim endeksi de artış gösterdi. Bu kapsamda endeks, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,1 oranında artış kaydetti.

Ana sanayi grupları incelendiğinde, takvim etkilerinden arındırılmış verilere göre çalışan kişi başına üretim endeksinde en yüksek yıllık artış yüzde 6,6 ile sermaye malları sektöründe gerçekleşti.

Öte yandan, çeyreklik değişimlere bakıldığında, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışan başına üretim endeksinde en güçlü artış yüzde 5,5 ile enerji sektöründe görüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Ankara Gazetesi