MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ressamlardan günlerine özel resim
Gündem
28 Şubat 2011 Pazartesi 10:18

Ressamlardan günlerine özel resim

Dünya Ressamlar Günü dolayısıyla Ankara’da bir araya gelen ressamlar, resim yaptı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek Abdi İpekçi parkında toplanan çok sayıda ressam, farklı konularda tuval başına geçti. Çoban Ressam Süleyman Şahin, yaptığı açıklamada, Ressamlar Günü’nün ilk kez Türkiye’de kutlanmaya başlandığını, bu günün tüm dünyada kutlanması için mücadele verdiklerini söyledi.
Ölüm sonrası fayda
Ressamların ülkelerine kültürel, sanatsal ve ekonomik anlamda katkı sağladıklarını belirten Şahin, “Yüzyıllar önce yaşamış ressamların eserleri bugün müzelerde sergileniyor. Ressamlar öldükten sonra bile ülkelerine fayda sağlamaya devam ediyor. Ressamlar bu günün tüm dünyada kutlanmasını hak ediyor” dedi. Dünyada yaşanan şiddet olaylarından insanların artık sıkıldığını ve huzur aradığını ifade eden Şahin, bilim, sanat ve sevginin huzuru getireceğini kaydetti.
Ressam Bayro (Bayram Saltabaş) da dünya toplumlarının mutluluğunun sanattan geçtiğini vurgulayarak, “Ressamlar günümüz kutlu olsun. Maddi ve manevi sanat eseri üreten bütün ressamları saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi