MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ortaöğretimde Mesleki Eğitimin Payı Arttı
Eğitim-Bilim
16 Ocak 2026 Cuma 14:55

Ortaöğretimde Mesleki Eğitimin Payı Arttı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025-2026 eğitim öğretim yılında ilk kez ortaöğretime kayıt yaptıran öğrenciler arasında mesleki ve teknik eğitimi tercih edenlerin oranının yüzde 43’e yükseldiğini belirterek, bu alandaki çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025-2026 eğitim öğretim yılında ilk kez ortaöğretime kayıt yaptıran öğrenciler arasında mesleki ve teknik eğitimi tercih edenlerin oranının yüzde 43’e yükseldiğini belirterek, bu alandaki çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ağrı’ya gelen Bakan Tekin, Valilik ziyaretinin ardından İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tekin, öğrencilerin karne heyecanına ortak olduklarını söyledi.

“Bu yılın ana temaları Yeşil ve Vatan oldu”

Eğitim öğretim yılının 8 Eylül’de başladığını hatırlatan Tekin, bu yıl için belirlenen ana temaların “Yeşil” ve “Vatan” olduğunu vurguladı. Mesleki ve teknik eğitim ile eğitimde yapay zeka uygulamalarına ağırlık verileceğinin daha önce kamuoyuna duyurulduğunu anımsatan Tekin, yıl boyunca bu alanlarda yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Tekin, öğrencilerin okullarda doğa sevgisi, çevre bilinci ve vatan sevgisi konularında yüz binlerce etkinliğe katıldığını, öğretmenlerin de valilikler ve kaymakamlıklarla koordinasyon içinde farkındalık oluşturan projelere imza attığını ifade etti.

Mesleki eğitime ilgi arttı

Mesleki ve teknik eğitimde bu yıl önemli bir ivme yakalandığını dile getiren Tekin, ortaöğretime yeni başlayan öğrenciler arasında mesleki eğitimin payının yüzde 43’e çıktığını belirterek, bu alandaki yatırımların ve teşviklerin devam edeceğini söyledi.

Yapay zeka uygulamaları uluslararası alanda ödül aldı

Öğrencilerin yapay zeka politika belgesine yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Tekin, öğretmenlerin mesleki gelişimini destekleyen yapay zeka tabanlı uygulamaların da hayata geçirildiğini aktardı. Tekin, uluslararası platformlarda ödül alan yapay zeka projelerinin bulunduğunu belirterek, eğitim öğretim yılının ilk yarısının verimli geçtiğini ifade etti.

Ağrı’da eğitim altyapısı güçlendi

Bakan Tekin, Ağrı’daki eğitim yatırımlarına da değinerek, 2002 yılından bu yana eğitim altyapısında büyük bir dönüşüm yaşandığını söyledi. 2002’de kentte 3 bin 395 öğretmen bulunduğunu, bu sayının bugün 8 bin 524’e yükseldiğini belirten Tekin, derslik sayısının da 2 bin 636’dan 6 bin 976’ya çıkarıldığını aktardı.

Bilim ve sanat merkezleri, spor salonları, laboratuvarlar ve kütüphaneler açısından da önemli ilerlemeler sağlandığını vurgulayan Tekin, Ağrı’da ihtiyaç duyulan yeni yatırımların önümüzdeki dönem yatırım programlarına dahil edileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Ankara Gazetesi