MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ODTÜ’den dev turizm hamlesi
Gündem
22 Temmuz 2010 Perşembe 06:39

ODTÜ’den dev turizm hamlesi

Yıkılma tehlikesi nedeniyle kapatılan Kapadokya’nın en büyük peribacalarından biri olan tarihi Ortahisar Kalesi’nin yeniden turizme açılması için Ortahisar Belde Belediyesi ile ODTÜ arasında proje anlaşması imzalandığı bildirildi.

ORTAHİSAR Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, Ortahisar Kalesi’nin yıkılma tehlikesi nedeniyle 2004 yılında turizme kapattıklarını söyledi.

Tarihi kalenin Kapadokya’nın en büyük peribacalarından biri olarak bilindiğini belirten Özendi, kaleyi bir bütün olarak turizme kazandırabilmek için Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile belediye olarak bir proje anlaşması yaptıklarını, projenin yakında hayata geçeceğini ifade etti.

Kalenin yaklaşık 6 yıldır ziyarete açılamamış olmasının Kapadokya turizmi açısından büyük kayıp olduğunu vurgulayan Özendi, “Burası oyularak yapılmış, 86 metre yüksekliğinde bir peribacası” dedi Özendi, şöyle devam etti: “Tehlike oluşturduğu gerekçesiyle bu dev peribacası, turistlerin ziyaretine kapalı tutulmuş, ne bir restorasyon yapılmış ne de ciddi bir girişimde bulunulmuş. Oysa bir restorasyon projesi hazırlatılmış olsa ve tarihi kale turizme açılsaydı, burası binlerce turist tarafından ziyaret edilebilirdi.

Şimdi biz belediye olarak ODTÜ’ye proje teklifi götürdük ve anlaşma yaptık. Proje, Nevşehir İl Özel İdaresi’nin de desteği ile yakında hayata geçecek ve kalenin turizme açılması için hummalı bir çalışma başlatılacak. Tarihi kale turizme açıldıktan sonra bölge ve ülke turizmine katkılar sağlayacak. Turistlerin ziyaretine açık olduğu dönemlerde Ortahisar Kalesi turizm acentelerinin programındaydı ve çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyordu.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi