Kadınlara ve işsiz gençlere yönelik 3 Avrupa Birliği (AB) projesini hayata geçiren Mamak Belediyesi, çalışmaları başlattı.
Mamak’ta Dezavantajlı Kadınların Mesleki Gelişimlerinin Sağlanması ve Hayat Boyu Öğrenme Konusunda Farkındalığın Artırılması, İşsiz Kadınların Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması, İstihdam ve Girişimcilik Ofisi projelerinin tanıtımı geniş katılımla yapıldı.
ÖDEDİĞİMİZ PARALAR GERİ DÖNÜYOR
Başkent’te AB projelerinden en fazla onay alan belediye olduklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül şöyle konuştu: “Bugün Türk Kadını’na seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yıldönümü. Bu yıldönümünde tanıtımını yaptığımız AB projesinin ikisinin odak noktasında kadınlar bulunuyor. Bölgemizde dezavantajlı olan kadınlarımızın kendilerini geliştirmesi, sosyal hayatın ve çalışma hayatının içinde yer alması için bu AB projelerinin startını veriyoruz. Onaylanan üç projenin maliyeti 2.3 milyon TL. AB’ye verdiğimiz ödenekler yine bu projelerle yatırılan paraların Türkiye’ye dönmesini sağlamış oluyoruz.”