MENÜ
Ankara 31°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mahkeme kararı yerine getirilmedi mi?
Gündem
26 Temmuz 2010 Pazartesi 06:42

Mahkeme kararı yerine getirilmedi mi?

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, SGK tarafından geçen yıl Aralık ayında yapılan Şef görevine yükselme sınavının Ankara 5. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesine rağmen kurumun mahkeme kararının gereğini yerine getirmediği ileri sürdü.

Sınav üzerinde çeşitli şaibelerin bulunduğunu, bazı hususların açıklığa kavuşturulmasını isteyen Çivi, şöyle dedi:

Sekiz sorun iptal

“21 Aralık 2009 tarihinde yapılan sınavda sorulan üç soru SGK tarafından hatalı bulunarak iptal edilmiştir. Beş soru ise bilirkişi tarafından hatalı bulunmuştur. Bu nedenle Ankara 5.İdare Mahkemesi şef sınavının iptaline karar vermiştir. Mahkemece hukuka aykırı olarak yapıldığı tespit edilen sınavın iptal edilerek yeni bir sınav yapılması gerekirken bugüne kadar SGK tarafından herhangi bir işlem yapılmamıştır. Sekiz sorunun iptal edildiği bir sınav sonucunun hala geçerli kabul edilmesi sınava giren 949 personele yapılan bir haksızlıktır.”

Büyük görev

Çivi, ulaşan ihbarlarla ilgili titiz bir araştırma yaptıklarını anlatarak, “Bırakın bir sendikaya herhangi bir vatandaşımıza ulaşan ihbarların dahi mutlaka incelenmesi gerekir. Bir kamu kurumunda böylesi şaibeli işler asla kabul edilecek bir durum değildir. SGK Yönetim Kurulundaki sendika temsilcilerine bu konuda büyük görev düşmektedir” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi