MENÜ
Ankara 17°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Lunaparkta ölümün nedeni denetimsizlik
Gündem
6 Temmuz 2011 Çarşamba 09:25

Lunaparkta ölümün nedeni denetimsizlik

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, lunaparklarda yaşanan kazalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yaz aylarının gelmesiyle birçok insanın, başta çocuklar olmak üzere aileleriyle birlikte gittiği, sabit veya mobil lunaparklar ile eğlence mekanlarının dolmaya başladığına dikkati çeken Çakar, Trabzon, Adıyaman, İstanbul Küçükçekmece ve Balıkesir’deki lunapark ve eğlence alanlarında gerçekleşen ölümlü kazaların gelecek günlerde yaşanacak olası kazaların habercisi olduğunu kaydetti.
Sayıları her geçen gün artan bu eğlence alanlarında kullanılan “discovery”, “hızlı tren”, “gondol” gibi eğlence makinelerinin periyodik kontrollerinin yapılması ve emniyet aksamlarının test edilmesi gerektiğine işaret eden Çakar, bu kontrollerin sürelerinin ilgili mevzuatlarda ve standartlarda açıkça belirtildiğini ifade etti. Aylık ve yıllık olarak kontrollerin yapılmasının yanı sıra günlük olarak da işletmeye alınmadan önce tüm emniyet tedbirlerinin kontrol edilerek çalıştırma işleminin yapılması gerektiğini vurgulayan Çakar, bu kontrollerin de kayıt altına alınması gerektiğini bildirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi