MENÜ
Ankara 32°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kuzey Kore’den ABD'ye nükleer daveti
Dünya
9 Nisan 2018 Pazartesi 09:53

Kuzey Kore’den ABD'ye nükleer daveti

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un`un nükleer silahları tartışmaya hazır olduğunu Amerikalı yetkililere bildirildiği belirtildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un`un ABD Başkan Donald Trump ile nükleer silah programını tartışmaya hazır olduğunu, ABD ile iletişim kurduğunu ve Kuzey Koreli yetkililerin yaptığı açıklamada, dünyanın beklediği zirvenin gerçekleşmesi olasılığını daha da artırdığı belirtildi.

Trump, yönetiminden isminin açıklanmasını istemeyen bir üst düzey yetkili, ABD’nin "Kim Jong Un’un Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırmaya istekli olduğunu doğruladığını" söyledi. Yetkili, onayın Amerika ve Kuzey Koreli yetkililer arasında doğrudan yapılan görüşmeler sonrasında geldiği belirtildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, iki lider arasında Mayıs ayında yapılması planlanan görüşmenin tarihi ve yeri konusunda bir açıklama yapmadıklarını belirti. Güney Kore gibi üçüncü bir ülkeden önce Pyongyang`dan gelen onay, Trump yönetiminin görüşme için gizli hazırlıklar yaptığı ve böyle bir toplantının yapılması konusunda daha fazla güven oluşturduğu vurgulandı.

Öte yandan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki tarihi randevu öncesi, tarafların gizlice temasa geçtiği iki ülkenin gizli ajanlarının görüşmelere başladıkları iddia edilmişti.

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi