MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kovid-19 akciğer dokusunun yaşlanmasını hızlandırıyor
Dünya
15 Aralık 2021 Çarşamba 13:48

Kovid-19 akciğer dokusunun yaşlanmasını hızlandırıyor

Çinli bilim insanları, Kovid-19 enfeksiyonunun, özellikle yaşlılarda akciğer dokusunun yaşlanmasını önemli ölçüde hızlandırdığını ortaya çıkardı.

Çinli bilim insanları, Kovid-19 enfeksiyonunun, özellikle yaşlılarda akciğer dokusunun yaşlanmasını önemli ölçüde hızlandırdığını ortaya çıkardı. Science and Technology Daily tarafından hazırlanan bir rapor, Kovid-19 hastalarının ana ölüm nedeninin ciddi akciğer hasarının neden olduğu solunum yetmezliği olduğunu gösterdi.

Ortak bir Çinli araştırma ekibi, akciğerlerin hangi bölümlerinin virüs tarafından hasar gördüğünü belirlemek için, yaşlı Kovid-19 hastalarının otopsi örneklerinden alınan akciğer dokusunda bağışıklık hücreleri de dahil olmak üzere çeşitli hücreleri analiz etti.

Nature Cell Biology dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, akciğer hücrelerindeki hücresel yaşlanmanın bazı biyobelirteçleri ve inflamatuar faktörlerin seviyeleri önemli ölçüde arttı. Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Zooloji Enstitüsü ekibinin bir üyesi olan Liu Guanghui, “Apoptoz ve uzun epitel hücrelerinin dökülmesini gördük” dedi.

Araştırma, ayrıca alveollerin normal işlevlerini destekleyen etken maddelerin hücre yüzeylerinde de azaldığını ve alveollerin bazı temel solunum fonksiyonlarının bozulmasına yol açtığını ortaya koydu. Liu, akciğerlerin yanı sıra Kovid-19’un diğer organlara saldırdıktan sonra yaşlanmasını da hızlandırabileceğini söyledi ve ilgili araştırmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi. 

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi