MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Gündem
25 Şubat 2022 Cuma 20:09

Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı

Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 71 bin 736 oldu.

Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 71 bin 736 oldu.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 25 Şubat'ta 453 bin 947 test yapıldı. Vaka sayısı 71 bin 736 oldu, 266 kişi hayatını kaybetti, 90 bin 117 kişi iyileşti. Ülke genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 85,04 olarak gerçekleşti.

En fazla 2. doz aşılama yapılan 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa'dan oluştu.

En az 2. doz aşılanma oranı ise Elazığ, Ağrı, Bitlis, Mardin, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şanlıurfa’da kaydedildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Can kayıplarımızın neden yüksek seyrettiği dikkat çeken bir konu. Bu kayıpların vakaların küçük bir kısmı içinde yaşandığı, hastalığı ağır geçirme ihtimali olan 65 yaş üstüyle kronik hastalarımızın kendilerini koruması gerektiği unutulmamalı." ifadesine yer verdi.


Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi