MENÜ
Ankara 25°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Gündem
14 Ocak 2022 Cuma 20:30

Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında düne göre azaldı.

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında düne göre azaldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 14 Ocak'ta 392 bin 438 test yapıldı. Vaka sayısı 67 bin 857 oldu, 167 kişi hayatını kaybederken, 56 bin 256 kişi iyileşti. Ülke genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 83,93 olarak gerçekleşti.

En fazla 2. doz aşılama yapılan 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa'dan oluştu.

En az 2. doz aşılanma oranı ise Elazığ, Ağrı, Bitlis, Mardin, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şanlıurfa’da kaydedildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Bilindiği gibi, Turkovac’ın primer aşılama Faz 3 sonuçları bilim insanları tarafından açıklandı. Bu sonuçlar, Turkovac’ın, karşılaştırıldığı inaktif aşıdan daha etkili olduğunu göstermiştir. Turkovac’ı bekleyenler, yerli aşıya güvenleri artmış olarak aşılarını yaptırabilirler." görüşünü dile getirdi.


Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi