MENÜ
Ankara 31°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
Gündem
14 Şubat 2022 Pazartesi 21:54

Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı

Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 76 bin 632 oldu.

Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 76 bin 632 oldu.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 14 Şubat'ta 438 bin 553 test yapıldı. Vaka sayısı 76 bin 632, 266 kişi hayatını kaybederken, 74 bin 936 kişi iyileşti. Ülke genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 84,81 olarak gerçekleşti.

En fazla 2. doz aşılama yapılan 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa'dan oluştu.

En az 2. doz aşılanma oranı ise Elazığ, Ağrı, Bitlis, Mardin, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şanlıurfa’da kaydedildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Salgın boyunca tespit edilmiş vaka sayımız yaklaşık 14 milyon. Yetişkin nüfusumuz ise 62 milyon civarında. Süreçten hepimiz etkilendik ama büyük kısmımız kendini korumayı başardı. Bu başarıyı bu dönemin sonuna dek götürmeye çalışın. Nasılsa bulaşacak demek yanlış! Doğrusu tedbir." bilgisini verdi.


Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi