MENÜ
Ankara 37°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
Gündem
30 Aralık 2021 Perşembe 20:57

Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında düne göre arttı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 30 Aralık'ta 369 bin 647 test yapıldı. Vaka sayısı 39 bin 681 oldu, 139 kişi hayatını kaybederken, 24 bin 854 kişi iyileşti. Ülke genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 83,08 olarak gerçekleşti.

En fazla 2. doz aşılama yapılan 10 il Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın'dan oluştu.

En az 2. doz aşılanma oranı ise Elazığ, Ağrı, Bitlis, Mardin, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şanlıurfa’da kaydedildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, açıklamasında, "İki faktörü birlikte düşünmek zorundayız. Vaka sayıları yakın günlere kıyasla iki katına yaklaşıyor. Öte yandan, vakalar içinde oranı giderek yükselen Omicron varyantının bulaşma kabiliyeti fazla. Mevcut durum, alışageldiğimizden çok daha dikkatli olunmasını şart kılıyor." ifadesini kullandı.


Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi