MENÜ
Ankara 31°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi ATO Başkanı Baran’ı ziyaret etti
Yerel Haberler
2 Mart 2018 Cuma 15:26

Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi ATO Başkanı Baran’ı ziyaret etti

Kongo Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi olarak Ocak ayında göreve başlayan Luc Joseph Okio, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Okio, gerçekleştirdiği ilk ziyaretin Ankara Ticaret Odasına olduğunu belirterek, esas görevinin Türkiye ile Kongo Cumhuriyeti arasındaki ticari işbirliğini geliştirmek olduğunu söyledi. "Türkiye potansiyeli büyük bir ülke" diyen Büyükelçi Okio, Türk işadamlarını Kongo’ya yatırım yapmaya davet etti. Büyükelçi, THY’nin Kongo’ya direkt uçuş yapmasını istediklerini de söyledi.

 

ATO Başkanı Gürsel Baran da Büyükelçi Okio’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, Türkiye’nin Afrika ülkelerine yönelik yaklaşımını aktardı. Türkiye’nin ticari bağ kurduğu ülkelerle, karşılıklı gelişime yönelik çalışmalar da yürüttüğünün altını çizen Baran, "Sizin de söylediğiniz gibi Türkiye potansiyeli büyük bir ülke. Kongo Cumhuriyeti ile ticari ilişkileri geliştirmekten biz de memnuniyet duyarız. Bununla da yetinmez ülkenizin ihtiyaç duyduğu alanlarda gelişimine destek de sağlarız. Türkiye’nin buna yetecek gücü mevcuttur" dedi.

 

Baran, Büyükelçi Okio’ya ziyaretinin anısına Ankara keçisinin tiftiğinden üretilmiş bir atkı hediye etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi