MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kök hücre bağışı kanser hastasına umut oldu
Sağlık-Yaşam
15 Ekim 2020 Perşembe 11:28

Kök hücre bağışı kanser hastasına umut oldu

Kızılay hem bağış alıyor hem hayat kurtarıyor. Türk Kızılay Gaziantep Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Halis Uzunkaya’nın 5 yıl önce bağışladığı kök hücre, 5 yıl sonra Malatya’da kan kanseri bir hastaya umut oldu.

2013 yılında Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol sonrası kurulan Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi ile kök hücre nakli bekleyen binlerce hastaya yapılan bağışlar hayat kurtarıyor. Türk Kızılay tarafından da toplanan kök hücreler, Sağlık Bakanlığının koordinesinde uygun hastalara nakledilirken, Kızılay Gaziantep Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Halis Uzunkaya’nın 5 yıl önce bağışladığı kök hücre, Malatya’daki bir kan kanseri hastasına umut oldu.

 

5 yıl önce bağışladığı kök hücre bugün hayat kurtaracak


Kan kanseri hastasına kök hücrelerini vermek için İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gelen Dr. Halis Uzunkaya’dan, Kök Hücre Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt ve ekibi tarafından alınan plazmalar gerekli işlemlerin ardından hastaya nakledilecek. Türk Kızılay Gaziantep Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Halis Uzunkaya’nın 5 yıl önce bağışladığı kök hücre, 5 yıl sonra Malatya’da kan kanseri bir hastaya şifa olacak.


Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi