MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kartalkaya Yangını Davası 22 Eylül’de Yeniden Görülecek
Asayiş
20 Eylül 2025 Cumartesi 11:54

Kartalkaya Yangını Davası 22 Eylül’de Yeniden Görülecek

Bolu’nun Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta çıkan, 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 133 kişinin de yaralandığı yangına ilişkin açılan davanın duruşmaları 22 Eylül Pazartesi günü sürecek.

Bolu’nun Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta çıkan, 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 133 kişinin de yaralandığı yangına ilişkin açılan davanın duruşmaları 22 Eylül Pazartesi günü sürecek.

İlk duruşması 7 Temmuz’da Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu’nda yapılan davada, 10 gün boyunca sanık savunmaları alındı; hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralılar ve taraf avukatları da mahkemeye beyanda bulundu.

Ara Karar ve Yeni Duruşma

Mahkeme heyeti, 17 Temmuz’da açıkladığı ara kararda tutuksuz sanık itfaiye eri İrfan Acar’ın tutuklanmasına, tutuklu sanık mutfak personeli Faysal Yaver’in ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

22 Eylül’de yapılacak duruşmada, taraflar savcılığın esas hakkındaki mütalaasına karşı görüşlerini sunacak.

Savcılık Mütalaası

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 1. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu 21 sayfalık mütalaada, bilirkişi raporları ve yangının çıkış süreci yer aldı. 10 sanık hakkında iddianamedeki ceza taleplerinde değişiklik yapıldı.

Savcılık, otelin sahibi Halit Ergül, şirketin genel müdürü Emir Aras, Gazelle Otel Genel Müdürü Ahmet Demir ve otelin muhasebe müdürü Kadir Özdemir için 78 kez “olası kastla öldürme” suçundan 1950’şer yıl, ayrıca “olası kastla yaralama” ve “olası kastla mala zarar verme” suçlarından da yüzlerce yıl hapis istedi. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve itfaiye eri Acar için de benzer cezalar talep edildi.

Şirket yönetim kurulu üyeleri, otel müdürü ve bazı muhasebe görevlileri için ise “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis talep edildi. İl Özel İdaresi yöneticileri hakkında ise “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 2 ila 15 yıl arasında ceza istendi. Tutuksuz sanık mutfak görevlisi Enver Öztürk için beraat talep edildi.

Kamera Kayıtları ve Görüntüler

Yangın sırasında restoran, lobi, otopark, kayak odası ve depo gibi bölümlerde çekilen yeni güvenlik kamera görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde, dumanların yayılmasıyla birlikte insanların kaçış anları ve personelin odaları uyararak kısa sürede tahliye etmeleri yer alıyor. Ayrıca yangının büyüklüğü ve otel içindeki panik anları da kameralara yansıdı.

Daha önce ortaya çıkan başka görüntülerde ise otelin genel müdürü Emir Aras ve ailesinin yangın başladıktan kısa süre sonra otelden ayrıldıkları görülmüştü.

Bakanlıkların Soruşturması

Davanın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da harekete geçti. Otelin denetiminden sorumlu kontrolörler ve eski müfettişler hakkında yargı sürecine katkı sunmak üzere soruşturma izni verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi