MENÜ
Ankara 36°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kan davalıları barıştırdı
Gündem
7 Eylül 2009 Pazartesi 09:30

Kan davalıları barıştırdı

Kars'ta kan davalı iki aile, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in girişimleri sonucu barıştı.

Kars'ta, aralarında kan davası bulunan iki aile, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'inin girişimleri sonucunda barıştı.

Tekin, 2001 yılında Kars'ın Arpaçay ilçesi Polat köyü yaylasında çıkan kavgada, Battal Süvari'nin ölümüyle başlayan kan davasının tarafları Mert ve Süvari ailelerini, Şehit Muhammet Ekinci İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan çadırda bir araya getirdi.
Kars'a CHP İstanbul İl Başkanı olarak değil, bu bölgede büyüyen birisi olarak geldiğini belirten Tekin, ''Zaman zaman bu bölgelerde bu tür talihsizliklerin yaşandığını hepimiz biliyoruz. Kendi köyümde de kendi bölgemde de izliyorum. Ramazan'da, bu mübarek ayda, barışa, sevgiye, dostluğa çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemde, yıllar önce iki aile arasında yaşanmış talihsiz bir olayı sonuçlandırabilirsek bundan en çok mutlu olacak insan da benim'' diye konuştu.

Kars'a kan davası ve töre cinayetlerinin yakışmadığını ifade eden Gürsel Tekin, şunları söyledi:

''Büyük kentlerde, gazetelerde ve televizyonlarda, sık sık töre cinayetleri, Doğu'da kan davaları yazılır. Ama ben inanıyorum ki bu bölgede, Doğu'da ve Güneydoğu'da da bu işi aşmış bir tek il Kars'tır. Bazı şeyler kaderdir. Ölen insan can vermiştir ama diğeri ölenden daha çok perişandır. Yaşayan ölü gibidir. Çok kolay değildir. Bugün inşallah bir daha olmamak koşuluyla barışın, kardeşliğin, sevginin dostluğun egemen olduğu bir olaya imza atarsak, büyük bir iş yapmış oluruz. Bu topraklarda kavgasız, gürültüsüz bir yaşam diliyorum.''

Daha sonra, 2001'deki kavgada hayatını kaybeden Battal Süvari'nin kardeşi Mustafa Süvari ve hapiste bulunan Ahmet Mert'in kardeşi Muharrem Mert, el sıkışarak birbirlerine sarıldı.

El sıkışarak aralarındaki kan davasını sonlandıran Mert ve Süvari aileleri, Gürsel Tekin ile fotoğraf çektirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi