MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kamuya Engelli Ataması: 1.573 Kişi Görevine Başlıyor
Sağlık-Yaşam
2 Şubat 2026 Pazartesi 15:12

Kamuya Engelli Ataması: 1.573 Kişi Görevine Başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli bireyler için istihdamı artıran, erişilebilirliği güçlendiren ve aile desteklerini merkeze alan çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli bireyler için istihdamı artıran, erişilebilirliği güçlendiren ve aile desteklerini merkeze alan çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti. Göktaş, Bakanlıkta düzenlenen **“Engelli Vatandaşların Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni”**nde yaptığı konuşmada, bin 573 engelli vatandaşın kamu kurumlarında göreve başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sosyal devlet anlayışının, toplumun tüm kesimlerini kapsayan ve fırsat eşitliğini kalıcı kılan bir güvence olduğuna dikkat çeken Göktaş, engelli politikalarının da bu yaklaşımın somut yansımalarından biri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle hak temelli bir anlayışın devlet politikası haline geldiğini vurgulayan Göktaş, engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik uygulamaların kararlılıkla hayata geçirildiğini ifade etti. Amaçlarının, her engelli bireyin potansiyelini ortaya koyabildiği güçlü bir toplum oluşturmak olduğunu belirtti.

2012 yılında hayata geçirilen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (EKPSS) bu hedef doğrultusunda önemli bir adım olduğunun altını çizen Göktaş, 2002 yılında kamuda görev yapan engelli memur sayısının 5 bin 777 iken, yapılan atamalarla bu sayının 82 bin 638’e yükseltildiğini söyledi. EKPSS sürecinde adayların yükünü hafifletmek amacıyla sınav ücretlerine destek verdiklerini belirten Göktaş, 2024 yılı kapsamında 33,8 milyon liralık sınav ücretinin Bakanlık tarafından karşılandığını, bu yıl yapılacak 8’inci sınav için de desteklerin süreceğini kaydetti. Göktaş, istihdamın yanı sıra aile odaklı hizmetlerle engelli bireylerin yanında olmaya devam ettiklerini ifade etti.

Engelli politikalarının temelinde, bireyin ailesinden ve sosyal çevresinden kopmadan desteklenmesi anlayışının bulunduğunu aktaran Göktaş, bu kapsamda evde bakım yardımı ve gündüz hizmetleriyle ailelerin güçlendirildiğini söyledi. Evde bakım yardımından 517 bin kişinin yararlandığını belirten Göktaş, bugüne kadar yaklaşık 240 milyar lira destek sağlandığını açıkladı. Türkiye genelinde hizmet veren 187 gündüzlü bakım, rehabilitasyon ve aktif yaşam merkezleriyle öz bakım becerilerinden sosyal uyuma kadar geniş bir yelpazede hizmet sunulduğunu ifade etti.

Ankara, Bursa, Mersin ve Kahramanmaraş’ta kurulan Erken Çocukluk Gelişim Merkezleri ile çocukların desteklendiğini, ailelerine rehberlik edilerek gelişim süreçlerinin güçlendirildiğini belirten Göktaş, ayrıca “Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Modeli” kapsamında otizmli bireyler ve ailelerine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini, 18 ilde 3 bin 789 aileye bireysel danışmanlık hizmeti verildiğini bildirdi.

Kamusal alanlardan dijital hizmetlere kadar her alanda erişilebilirliği yaygınlaştırdıklarını dile getiren Göktaş, geçen yıl yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgeleriyle engelli bireylerin bilgiye ve kamusal süreçlere erişiminin standart hale getirildiğini söyledi. Engelsiz Türkiye Mobil Uygulaması sayesinde hizmetlere daha hızlı ve güvenli erişim sağlandığını belirten Göktaş, gerçekleştirilen yerleştirmenin bu hedefin somut bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Yerleştirme sonuçlarının, bugünden itibaren ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle öğrenilebileceği bildirildi. Törene, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Ankara Gazetesi