MENÜ
Ankara 35°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaldırım yutan muhtarlık
Gündem
6 Ocak 2015 Salı 12:11

Kaldırım yutan muhtarlık

ANKARA GAZETESİ / Çankaya Belediyesi’nin, Cebeci Ozanlar Sokak’a yaptığı Çamlıtepe Mahallesi’nin yeni muhtarlık birimi kaldırımı kapatınca, yayalar yoldan yürümek durumunda kaldı. Muhtar Turgut Çalış, “12 bin vatandaşımızdan 10 bini, ulaşım kolaylığından dolayı burayı istedi” dedi.

ANKARA / Başkent'teki kaldırım işgali şikayetlerinden biri de bu defa Cebeci’de yaşandı. Çankaya Belediyesi, yaklaşık 1 ay önce, muhtar ve mahallelinin de isteğiyle Cebeci Ozanlar Sokak’a, Çamlıtepe Mahallesi’nin yeni muhtarlık biriminin yapımına başladı. Kaldırımın büyük bir bölümünü kapatan yeni bina, yayaları zor durumda bıraktı. Kaldırımda yürümenin imkansız hale geldiği sokakta vatandaşlar, yoldan yürümek zorunda kaldı. Kaldırımın, muhtarlık binası tarafından işgal edilmesine tepki gösteren mahalle sakinleri, “Bu kadar geniş değil de uzunlamasına yapılsaydı problem olmazdı. Ancak hem kaldırıma park eden araçlar hem de hemen bitişiğindeki taksi durağı nedeniyle kaldırımı kullanamaz olduk” dedi.

VATANDAŞ TERCİH ETTİ

Çamlıtepe Mahallesi muhtarı Turgut Çalış, muhtarlık binasının yerini, mahallelinin tercih ettiğini söylerdi. Binanın yeri kararlaştırılırken tüm mahalle sakinlerine sorulduğunu belirten Çalış, “Eski binanın kira ve fatura giderleri çok olduğu için Çankaya Belediyesi’ne müracaatta bulundum. Onlar da mahallede bir araştırma yaptı. Mahallede bulunan 12 bin vatandaşımızdan 10 bini, ulaşım kolaylığından dolayı burayı işaret etti. Yaklaşık bir ay önce de Çankaya Belediyesi tarafından çalışmaları başlatıldı. Binamızın dış cephesi, yan tarafta bulunan taksi durağıyla aynı olacak” diye konuştu. 
Çankaya Belediyesi yetkilileri ise yapımı devam eden muhtarlık binası ile ilgili olarak, “Belediyemiz vatandaşın acil isteği üzerine başladığımız binayı, yayaların daha rahat yürüyebilmesine uygun hale getireceğiz” açıklamasını yaptı.ANKARA /  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi