Kadın Destek Uygulaması (KADES), 8 milyon 900 bin 990 kez indirildi.
Kadın Destek Uygulaması (KADES), 8 milyon 900 bin 990 kez indirildi. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 16 Mayıs 2018'de geliştirilen KADES, akıllı telefonlardaki konum özelliği sayesinde şiddet riski taşıyan ya da şiddete uğrayan kadınların anında kolluk kuvvetlerinden yardım almasına olanak tanıyor. Uygulama, gelen ihbarlara en yakın ekipleri yönlendirerek hızlı müdahale imkânı sağlıyor.
Bu yılın ilk 10 ayında uygulama üzerinden toplam 407 bin 257 ihbar alındı; bunlardan 259 bin 765’i gerçek ihbar olarak değerlendirildi.
Şiddet uygulayanlara yönelik tedbirler kapsamında elektronik kelepçe uygulamaları da sürdürülüyor. 2 bin kapasiteli Elektronik İzleme Merkezi tarafından 67 ilde takip çalışmaları yürütülüyor. Merkez, hâlihazırda 1.556 aktif kelepçeyi anlık olarak izliyor.