MENÜ
Ankara 30°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İtfaiye de çaresiz: Uyarsak da fayda etmiyor
Gündem
10 Ağustos 2016 Çarşamba 13:47

İtfaiye de çaresiz: Uyarsak da fayda etmiyor

Başkent’te metal ve plastik atık toplayıcılarının, maddi değeri olmayan hurdaları ortadan kaldırmak amacıyla kontrolsüz şekilde yaktıkları ateş, büyük yangınlara sebep oluyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, “Uyarsak da fayda etmiyor” dedi.

Keçiören’e bağlı Kanuni Mahallesi’ndeki gecekondu bölgesinde, önceki gün öğle saatlerinde hurdaları ortadan kaldırmak için yakılan ateş, rüzgârın da etkisiyle kontrolden çıktı. Yangında, 5 dönüm arazi kül oldu. Gecekonduda yaşayan metal ve plastik atık toplayıcıları, boş arazinin farklı noktalarında topladıkları ve satamadıkları hurdaları yakmak istedi. Hurdaları saran alevler, arazideki kuru otlara sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangın, mahallede paniğe sebep oldu. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyeDaire Başkanlığı’na bağlı 6 kişilik itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın, vatandaşların da yardımıyla söndürüldü. 5 dönüm arazinin küle döndüğü yangında, şans eseri yaralanan olmadı.

GEREKLİ İŞLEMLER YAPILMALI

Hurdacıların çıkardıkları yangınların sebeplerini anlatan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:
“Hurdacıları, yangına sebebiyet verecek işlemler yapmamaları konusunda uyarsak da fayda etmiyor. Topladıkları kabloların içindeki bakır telleri çıkarmak, hurda biriktirecek alan yaratmak, maddi değer taşımayan hurdaları yakmak için 
kendi belirledikleri noktalarda ateş yakıyorlar. Bu işlem kontrolsüz olduğu için büyük yangınlar çıkıyor. Ayrıca topladıkları metal hurdaları kesmek için kullandıkları makinelerden çıkan kıvılcımlar da yangına sebep olabiliyor. Bu konuda itfaiye dışındaki kurumlar da, yangına sebep olanlarla ilgili gerekli işlemleri yapabilir.”

YANGIN UYARISI

Öte yandan Sipahi, yaz mevsiminde açık alanlarda çıkması muhtemel yangınlara karşı da şu uyarılarda bulundu:
* Araçla seyir halindeyken ya da otluk alandayken 
sigara izmaritleri, rastgele çevreye atılmamalı. 
* Cam şişeleri, açık alanlarda bırakılmamalı.
* Mangal ateşinin söndüğünden emin olunmalı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi