İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini ortaya çıkarmak amacıyla bir soruşturma başlattı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarında yapılan incelemeler sonucunda, 16 kişinin "Mazlumlara Destek Platformu" adı altında faaliyet gösteren bir sosyal medya oluşumu aracılığıyla DEAŞ’a para aktardığı belirlendi.
12 Şüpheli Gözaltında
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kağıthane, Sultangazi, Esenyurt, Sarıyer, Sultanbeyli, Kadıköy, Şişli, Ataşehir ve Gaziosmanpaşa’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 12 şüpheli gözaltına alınırken, firari 4 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
Silah ve Dijital Materyal Ele Geçirildi
Adreslerde yapılan aramalarda 1 tabanca, 2 şarjör, 120 mermi ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma titizlikle sürdürülüyor.