MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İhtişamlı gösterinin son durağı İzmir oldu
Dünya
4 Aralık 2021 Cumartesi 12:28

İhtişamlı gösterinin son durağı İzmir oldu

Kore Kültür Merkezinin kuruluşunun 10. yılını kutlamak ve Türkiye-Kore yol arkadaşlığını perçinlemek amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında geçtiğimiz Cuma akşamı İzmir Saat Kulesinde video mapping gösterisi düzenlendi.

Kore Kültür Merkezinin kuruluşunun 10. yılını kutlamak ve Türkiye-Kore yol arkadaşlığını perçinlemek amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında geçtiğimiz Cuma akşamı İzmir Saat Kulesinde video mapping gösterisi düzenlendi. Kuleye yansıtılan ihtişamlı gösteride iki ülkenin kardeşlik hikayesi anlatıldı. 

 İzmir Saat Kulesine yansıtılan ihtişamlı video gösterisi, milli gururumuz Naim Süleymanoğlu’nun 1988’deki Seul Olimpiyatlarında ülkemize altın madalya kazandırdığı duygusal anları hatırlatarak başladı. İki ülkenin güçlü bağlarının vurgulandığı video, izleyenlere görsel bir şölen yaşattı. 

İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği gösteride, iki ülkenin spordan siyasete, ekonomiden kültür-sanata kadar var olan ve yüzyıllardır süren ortak bağları anlatıldı.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park yaptığı konuşmada “Düzenlenen mapping etkinliğiyle; kültür varlıklarının, sanatın ve dijital teknolojinin bir araya gelmesinin sunduğu mutluluğun iki ülke vatandaşlarının kültürlerini daha iyi anlamasına bir fırsat olmasını diliyorum” dedi.

İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta ise Kore ve Türkiye kardeşliğinin köklü bir tarihi olduğuna vurgu yaparak “Tüm Koreli dostlarımızı güzel şehrimiz izmir’e bekliyoruz” dedi.

İzmir Saat Kulesindeki gösteri 12 Aralık’a kadar devam edecek.

Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi