MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Havuz rezaleti
Türkiye
29 Haziran 2009 Pazartesi 01:45

Havuz rezaleti

19 Mayıs açık havuzunda gerçekleşen Ankara Grubu 11-12 Yaş Altyapı Bölgesel Müsabakası’nda ’kirli su skandalı’ yaşandığı ileri sürüldü.

Sabah saat 10:00’da başlaması gereken yarışlar havuz devir daim motorunun geri tepmesi ve suyun aşırı derecede bulanıklaşması nedeniyle, saat 13:00’a ertelendi. Ancak saat 13:00’da yarış başladığında durum farksızdı ve minik sporcular 1 metre mesafeyi bile görmekte zorlandılar.

Görevliler, havuzun suyunu dışarıdan getirdikleri hortumlarla tahliye ederek temizlemeye çalıştılar. Ancak havuz temizlenemediği gibi pis su devirdaim vanalarından havuza dolmaya devam etti.

Örnek alındı

Bunun üzerine havuz suyundan alınan örnek Hıfsısıhha’ya gönderildi. Bir süre sonra Hıfzısıhha’dan, havuz suyuna ilişkin "yüzülebilir ancak içilemez" raporu geldiği ileri sürüldü. Ancak daha sonra, suya ilişkin ayrıntılı incelemenin iki gün süreceği bilgisi ulaştı. Buna karşın Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkilileri çocukların pis suda yüzebileceği kararını verdiler. Hıfzısıhha’nın "yüzülebilir ancak içilemez" gerekçesine dayanan yetkililer, çocukların yarışlar sırasında su yutabileceği olasılığını da hesaba katmadan, çocukların havuza soktular.

Mehter Marşı

Skandal bununla da kalmadı. Daha önceki yıllarda, Ankaradaki il ve bölge yarışlarının onuncu yıl marşı ile yapılan açılış seramonisinde bu kez mehter marşı çalındı. Organizasyonda arka arkaya yaşanan aksaklıklar ise dikkat çekti. Haftasonu gerçekleştirilen yarışlara, Ankara kulüplerinin yanısıra, Eskişehir ve Konyalı minik sporcular da katıldı.

Açık havuz açmazı

GEÇTİĞİMİZ
hafta yapılan 9-10 Yaş Ankara Grubu yarışlarında da, minik sporcuların 2 - 10 sn arasında kötü yüzmelerine neden olan olumsuz koşullar bulunduğu öne sürüldü. 20 dereceye varan havuz suyu sıcaklığı, güneşin altında oturmadan ayakta beklemeleri gibi koşulların sporcuların performanslarını olumsuz yönde etkilediği dile getirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi