MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gümrükler Muhafaza Ekipleri 108,7 Ton Uyuşturucu Ele Geçirdi
Asayiş
26 Haziran 2026 Cuma 11:12

Gümrükler Muhafaza Ekipleri 108,7 Ton Uyuşturucu Ele Geçirdi

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, 2023 yılından bu yana yürüttükleri operasyonlarda toplam 108,7 ton uyuşturucu madde ele geçirirken, bu süreçte 3 bin 430 operasyona imza attı.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, 2023 yılından bu yana yürüttükleri operasyonlarda toplam 108,7 ton uyuşturucu madde ele geçirirken, bu süreçte 3 bin 430 operasyona imza attı.

Bakanlık tarafından 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, uyuşturucu kaçakçılığına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünün uzman personeli, güçlü istihbarat ağı ve risk analizine dayalı denetim anlayışıyla önemli operasyonlar gerçekleştirdiği belirtilerek, elde edilen başarıların hem sınır güvenliğine hem de toplum sağlığının korunmasına katkı sağladığı ifade edildi.

Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede etkinliği artırmak amacıyla tüm Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerinde Narkokim özel ekiplerinin oluşturulduğu, teknik ve analitik çalışmaların bu sayede daha da güçlendirildiği kaydedildi.

Öte yandan, operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu ve diğer suç unsurlarının hızlı şekilde incelenmesi ve soruşturmalara bilimsel destek verilmesi amacıyla 2020 yılında Gümrükler Muhafaza Kriminal Laboratuvar Müdürlüğünün faaliyete geçirildiği hatırlatıldı.

Bakanlık verilerine göre, 2023 yılında 727 operasyonda 11 ton 976 kilogram, 2024'te 1362 operasyonda 24 ton 313 kilogram, 2025 yılında 934 operasyonda 35 ton 995 kilogram, 2026 yılının haziran ayına kadar ise 407 operasyonda 36 ton 403 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Böylece son üç buçuk yıllık dönemde gerçekleştirilen 3 bin 430 operasyonda toplam 108,7 ton uyuşturucu maddeye el konuldu.

Açıklamada, özellikle Gürbulak, Kapıkule, Habur, İpsala ve Kapıköy gümrük kapıları ile İstanbul, İstanbul Sabiha Gökçen ve Antalya havalimanlarında gerçekleştirilen operasyonlarda rekor miktarlarda uyuşturucu ele geçirildiği belirtildi.

Ticaret Bakanlığı, ele geçirilen tonlarca uyuşturucunun ulusal ve uluslararası kaçakçılık şebekelerine ağır darbe vurduğunu vurgulayarak, Gümrükler Muhafaza ekiplerinin gelişmiş teknoloji, güçlü istihbarat altyapısı ve kurumlar arası koordinasyonla uyuşturucu kaçakçılığına karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Ankara Gazetesi