MENÜ
Ankara 32°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gökçek: Dar gelirliye 150 bin konut yapacağız
Gündem
9 Şubat 2015 Pazartesi 10:39

Gökçek: Dar gelirliye 150 bin konut yapacağız

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dar gelirli vatandaşlar için 150 bin konutluk bir proje hazırladıklarını belirterek, “Fiyatı da normal piyasa fiyatının yarı fiyatı olacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek , katıldığı bir televizyon  programında soruları yanıtladı. Ankara’da bir bölgeye dar gelirli vatandaşlar için 150 bin konut yapacaklarını anlatan Gökçek, şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız destek verirse, Bakanlarımız destek verirse dört senede bunu gerçekleştirmek istiyorum. Tabi müşterisi bulunmak kaydıyla. 63, 84,105 metrekarelik daireler. Ama bu daireler sosyal konutlar gibi olmayacak. Gayet güzel, gayet lüks daireler olacak. Fiyatı da normal piyasa fiyatının yarı fiyatı olacak. Bölge belli ama onu paylaşmıyorum. İnşallah 150 bin konut yapmak istiyoruz. Ve dar gelirli vatandaşlarımıza satmak istiyoruz. Tam bir böyle hayal ettiğim Türk insanının, yaşaması için gereken bütün sosyal donatıların bulunduğu yani parkı, bahçesi, mescitleri, camileri, kuran kursları mükemmel şekilde olan, bambaşka bir dünyası olan, geldiğiniz zaman nereye geldim diyeceğiniz bir dünya olacak.

İMRAHOR BAKANLAR KURULU’NDA

Bugün duydum. Allah nasip ederse Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılıyor. Ümit ederim ki bir-iki Bakanlar Kurulu toplantısında karar çıkar. İmrahor Vadisi’nde Kanal Ankara’yı yapıyoruz. Beyanat vermişler. Efendim ‘burayı beton yığınıyla dolduracak. Bu güzel vadiyi mahvedecek’ diyorlar. Aynısını Dikmen Vadisi için de söylüyordunuz. Şu anda dünyanın en yeşil vadisi Dikmen Vadisi. Orada belli bölgelerde istesek de yapı yapma şansımız yok. Yani arazinin yapısı dolayısıyla kırık bir arazi dolayısıyla yeşil alanın en bol olacağı yer.”

ANKAPARK’A DEVAM EDİYORUZ

Ankapark’la ilgili de konuşan Gökçek, Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararını kaldırdığını belirterek, “Herhangi bir sorun yok. Zaten o arada 2. planımızı da geçirmiştik. Yürürlüğe girmedi. Ama şu anda herhangi bir sıkıntı yok yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi