MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fuar alanı netliğe kavuştu
Gündem
2 Mayıs 2011 Pazartesi 10:09

Fuar alanı netliğe kavuştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, fuar alanı konusundaki spekülasyonlara son noktayı koydu. Fuar alanının AŞTİ’ye taşınacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Gökçek, “Fuar alanını, Akyurt, Çubuk ve Pursaklar’ın birleşme noktasında yapacağız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek fuar alanı konusundaki spekülasyonlara son noktayı koydu. AŞTİ’nin boşaltılarak fuar alanı olarak kullanılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Gökçek, “Akyurt, Çubuk ve Pursaklar’ın birleşme noktasında, Akyurt sınırlarında kalan bölgeye, fuar alanını yapacağız. İlk etapta 100 bin metrekare açık, 50 bin metrekare kapalı alanda bu yıl içerisinde inşaata başlamış olacağız” dedi. 
Üç metro hattının bitirilmesinden sonra Esenboğa Havaalanı’na giden bir metro hattının
Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı seçim bildirgesinde olduğunu hatırlatan Gökçek şunları söyledi:
“Akyurt’ta yapacağımız fuar alanı 
Ankara için çok önemli. Akyurt, Çubuk ve Pursaklar’ın birleşme noktasında, Akyurt sınırlarında kalan alanda fuar alanını yapacağız. ilk etapta 100 bin metrekare açık, 50 bin metrekare kapalı alanda bu yıl içerisinde inşaata başlamış olacağız”
AŞTİ ikiye bölünüyor
AŞTİ’nin yaratığı yoğunluğu ortadan kaldırmak için proje ürettiklerini belirten Gökçek, o projeleri şöyle açıkladı:
AŞTİ için değişik projeler üretiyoruz. Aklımızda bazı projeler var. AŞTİ şehrin merkezinde kaldı. Giren çıkan araç sayısı çok. Her gün 2 bin civarında otobüs geliyor.  Otobüslere yolcu taşıyan taksiler, minibüsler ve toplu taşıma araçları bu yoğunluğu daha da arttırıyor.  Planlarımız arasında ana terminali Mamak Çöplüğü olarak bilinen alanın hemen karşısına yapmak var. Biliyorsunuz artık oranın çöplükle bir alakası kalmadı. Yemyeşil bir bahçeye dönüştü. 115 bin metrekarelik alanda benden önceki dönemde ayrılmış bir yer var. O alana ana terminali yapacağız.  
Ayrıca oradaki sirkülasyonun teminini kolaylaştırmak için şehrin diğer tarafına ikinci bir terminali yapacağız. Sincan’da OPTİMUM Alışveriş Merkezi’nin hemen karşısında belediyeye ait olan bir arazi var. Orada da 25 bin metrekarelik alana ikinci bir araziye de ikinci terminali yapacağız. Bu dönem içerisinde bunu da rahatlıkla bitireceğiz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 cemil boz
 3 Mayıs 2011 Salı 10:29
evet hakikaten aşti o bölgedeki trafiği çok yavaşlatıyor.birde buna taksiler dolmuşlar eklenince çilekeş bir durum oluyor.ankaraya iki otogar yakışır.bir tanesinin yeri gerçekten iyi düşünülmüş istanbul yolu , otoban,ve eskişehir yolu bu noktaya çok yakın hatta istanbul yolu ile otobanın keisştiği köşede olacak sanırım sincandaki otogar gerçekten iyi düşünülmüş ama burası ana otogar olmalımıydı acaba belkide otobanın sağ ve soluna doğru yayılan bir büyük otogar olabilirdi mamaktakide burayı takviye için kullanılabilirmiy di ?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi