Hacettepe Üniversitesi bünyesindeki ‘Fizik Oyunları’ katılımcıların ilgisini çekmeyi ve fizikle olan bağın güçlendirilmesini hedefliyor.
HACETTEPE Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü’nün 2002 yılında gerçekleştirip kullanıma açtığı “Fizik Oyunları” adı altındaki biriminde, 50 civarında özgün deney seti ile bilgilendirici panolar ve resimler yer alıyor.
Prof. Dr. Demir İnan ve Fizik Yüksek Mühendisi Engin Kıran denetiminde tasarlanıp mühendislik işliklerinde yapımı gerçekleştirilen bu deney setleri, genelde kişilerin bir düğmeye basarak yada bir kolu çevirerek yani deneyi yaparak kullanacakları türde hazırlandı. Bu şekilde kişilerin ilgisinin çekilmesi amaçlanıyor.
Sistem ayrıca belli bir fizik kuralını yada yasasını en kısa sürede ve olabildiğince yalın şekilde kişinin ilgisini dağıtmadan anlatmak ve bunu deneyerek anlamasını sağlamak amacını taşıyor. Kuruluşundan bugüne yaklaşık 3 bin kişinin gezdiği bu birim, fizikten korkmak yerine doğa yasalarını inceleyen bu bilime ilgi duyulmasında katkıda bulunmaya devam ediyor.