MENÜ
Ankara 11°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Evde bakım fırsatçıları
Yerel Haberler
25 Mart 2020 Çarşamba 11:31

Evde bakım fırsatçıları

Anaokulu, kreş ve gündüz bakımevlerinin geçici olarak tatil edilmesini fırsat bilen bazı kişiler, çalışan ailelerin çocuklarına bakabileceğine dair ilanlar veriyor. Koronavirüs tedbirlerinin ardından ortaya çıkan fırsatçılar tehlikeye kapı aralıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında anaokulu, kreş ve gündüz bakımevlerinin geçici bir süreyle tatil edilmesinin ardından ‘evde bakım fırsatçıları’ ortaya çıktı. Çalışan ailelere yönelik sosyal medya ve WhatsApp üzerinden ilan verenler bu durumu suistimal ederek tehlikeye kapı aralıyor. Fırsatçılar arasında, evinde bakabileceğini belirten okul öncesi öğretmenleri hatta ‘ofisimde öğretmen olan kardeşim bakıyor’ diyen diyetisyenler bile var. Aileleri sosyal medyadan sürekli uyardıklarını belirten Özel Okul Öncesi ve Çocuk Kulüpleri Kurucuları Derneği Başkanı Banu Özkan, bu konuda ailelerin çaresiz kaldığını, fırsatçılara da gün doğduğunu ifade etti. Denetim vurgusu yapan Özkan, şunları söyledi:

UYARINCA KORKUP BIRAKANLAR OLDU

“Fırsatçılara gün doğdu. Fırsatçılara karşı aileleri sosyal medyadan, çeşitli iletişim kanallarıyla sürekli uyarıyoruz. Uyarılar ve paylaşımlar üzerine son iki gündür korkup bu fırsatçılığı bırakanlar da oldu. Kendi okulumda 200 çocuk var. ‘Kimler bakıyor’ diye her birini tek tek aradık. Bazılarının anne ya da babaları izin almış, bazılarına büyük anneler büyük babalar bakıyor. Esas sorunlardan birisi de büyüklere bırakılmak zorunda kalınması. Bu konuda çalışan aileler çaresiz. Özellikle de sağlık çalışanları. Hemşire iki velim var. Eşleri de çalıştığı için çocuklarıyla işe gidip geliyorlar. Ailelere de çare bulunması lazım. Çocukları için endişe ediyorlar. Kimse ruhsatsız bir yere, ya da 3’üncü şahıslara çocuğunu bırakmak istemez ama onlar da çaresiz. Devletin burada düzenleme yapması gerekiyor. Bu işte iyi bir denetim yapılması da lazım.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi