MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ermeni sorunu ve Türkler -II-
Araştırma-İnceleme
10 Mayıs 2010 Pazartesi 08:41

Ermeni sorunu ve Türkler -II-

Bir Rus ressamın 1872 yılında yaptığı bu resim, ermeniler tarafından üzerinde ek ve ilaveler yapılarak 1915 yılında yapılmış gibi sunulmakta ve dünya kmuoyu bu sahtekarlığa alet edilmek istenmektedir.

TABLO SAHTECİLİĞİ 

            Bizim evimizde ve duvarımızda asılı olan tablolar, daha ziyade halı üzerine dokunan manzara resimleri idi. Pırıl pırıl ipek iplikten dokunan tablolarda çoğunlukla ağaç, dağ, akarsu, kuş ve arslan motifleri bulunurdu. Küçük bir çocukken bunları hayranlıkla seyreder ve kağıt parçaları üzerine çizmeye çalışırdık ama sonraları kopyalamanın ve sahtekarlığın öyle bir şeklini gördüm ki, tablosunun bu şekilde kullanılacağını bilse, belki ressamı bile bu resmi yapmayabilirdi diye düşünmüşümdür.

            Ermeniler, kendilerine yapılan soykırımı simgelemek üzere bir resmi, çok kez ve bir çok yerde kullanmışlardır ve halen kullanmaya devam etmektedirler. Bu resimde; sözümona öldürülen ermenilerin kafataslarından oluşan bir kulenin etrafında kargalar uçuşmaktadır. Ermeni soykırımı vahşetini vurgulayan bu tablo oldukça etkileyicidir.

            Oysa tablonun aslı bir Rus ressamın elinden çıkmıştır. Kafataslarından oluşan bir kuleyi gösteren resmin konusu “Abofeoz Voinu” yani “Savaşın Kutsallaştırılması” dır. Resmin yapım yılı1872’dir. Resmi yapan Rus ressamın adı; Vasily Vereshcaign’dir. Resim Tretyakov Müzesinde sergilenmektedir. Ermeniler bu resmin, 1915 yılında yapıldığı iddia edilen soykırımı temsil ettiği ve  onun için yapıldığı yalanını bütün dünyaya yayarak, ahlaksızca hareket etmektedirler. Resmin üzerine bazen bir kaç karga daha eklenmiş veya çıkarılmış görüntüleri ve değişik yönlerden çekilmiş, ters basılmıs versiyonları, ermeni ve yandaşlarının bütün basın yayın organlarında kullanılmaktadır. Oysa resim 1915 den çok önce yapılmış olup, idda edilen bu olayla hiç bir ilgisi yoktur. Buna itiraz etmeyen, soykırımı tanıyan ve özür dileyenler de aynı sahtekarlığa hizmet etmektedirler.

Av.A.Erdem Akyüz

Ankara Barosu Avukatı,

Hukukun Egemenliği Derneği

Genel Başkanı

[email protected]

............................................................

ART FRAUD

 

The paintings on the walls of our house were rather landscapes weaved on carpets. There were trees, mountains, rivers, birds and lion patterns on the carpets weaved by glittering silk fiber. I used to look at these carpets with admiration and tried to draw the patterns on papers. However, I witnessed such duplications and art fraud when I grew up that I always think the artists would not even start painting if they knew their artwork is used for below mentioned purposes.

            However, the original version of the painting was painted by a Russian artist. The theme of this artwork, showing a tower made of sculls, is “Abofeoz Voinu”; in other words “Sanctification of War”. The painting dates back to 1872. Vasily Vereshcaign is the artist painting the artwork. The painting is exhibited in Tretyakov Museum. Armenians behave immorally by spreading a disinformation to the entire world; they claim that this artwork represents so called genocide committed in 1915. All press and media, which belong to Armenians and their supporters, use this artwork with many versions where a few crows are added or removed or printed upside down. However, the artwork is painted long before 1915, and its theme has nothing to do with claimed events. The ones, who do not object, who recognize or who apologize for so called genocide, are also deceiving themselves and others.

Attorney A. Erdem Akyüz

Member of Ankara Bar Association,

General Director of Society of Law Sovereign

[email protected]

 

Ermeni sorunu ve Türkler -I- Bölümü Okumak için tıklayın

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi