MENÜ
Ankara 16°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan: Türkiye’yi Bölgesel Çatışmaların Uzağında Tutacağız
Türkiye
1 Nisan 2026 Çarşamba 15:49

Erdoğan: Türkiye’yi Bölgesel Çatışmaların Uzağında Tutacağız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin güvenliğini öncelik olarak gördüklerini ve bölgedeki savaşın artan tehditlerine rağmen ülkeyi bu krizin uzağında tutma kararlılığında olduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin güvenliğini öncelik olarak gördüklerini ve bölgedeki savaşın artan tehditlerine rağmen ülkeyi bu krizin uzağında tutma kararlılığında olduklarını vurguladı. Erdoğan, konuşmasında A Milli Futbol Takımı’nı Dünya Kupası’na katılmaları nedeniyle tebrik ederek, takıma grup ve finale kadar başarılar diledi.

Erdoğan, Ramazan Bayramı ve Nevruz’u kutlayarak, milletin birlik ve kardeşlik ruhunun korunmasının önemine değindi. AK Parti teşkilatlarına, Ramazan süresince yapılan faaliyetler dolayısıyla teşekkür eden Erdoğan, partinin tüm vatandaşları kucaklayacak şekilde hareket edeceğini ve kardeşlik hukukunu zedeleyecek davranışlara izin vermeyeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hassas dönemde sabırlı, ölçülü ve sağduyulu bir yönetim sergilediklerini ifade etti. Muhalefetin saldırgan ve kırıcı üsluplarına rağmen ülkenin huzurunu bozmayacak şekilde hareket ettiklerini, yalnızca milletin hizmetine odaklandıklarını söyledi. Erdoğan, 5G teknolojisinin Türkiye’de kullanılmaya başlandığını ve ülkenin dijital dönüşümünü hızlandıracağını belirterek, bu hizmetin iki yıl içinde ülke genelinde yaygınlaşacağını bildirdi.

Erdoğan ayrıca, CHP’yi darbecilikle ilişkilendirerek, geçmişteki darbelerde ve krizlerde CHP’nin rolünü eleştirdi. CHP’nin sürekli saldırgan söylemlerle toplumu provoke ettiğini belirten Erdoğan, partinin hakaret ve iftira kampanyalarının millet nezdinde karşılığının olmadığını söyledi.

Bölgesel gelişmelere de değinen Erdoğan, İsrail-İran çatışması ve savaşın birinci ayını doldurduğunu belirterek, Türkiye’nin diplomasiyi ön planda tutarak bölgeyi yangın yerine çevirmemek için çaba gösterdiğini aktardı. Erdoğan, savaşın sürmesinin sadece İsrail’in çıkarına hizmet edeceğini, Türkiye’nin barış, istikrar ve insanlık için sorumluluk aldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı, diplomasi, diyalog ve asgari müştereklerde uzlaşma çabalarının önemine değinerek, Türkiye’nin bölgesel ve küresel sorumluluklarını sürdüreceğini belirtti ve “Müminin mümine bağlılığı taşları kenetlenmiş bir bina gibidir” hadisini hatırlatarak, kardeşlik ve dayanışma ruhunun her zaman korunacağını söyledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Ankara Gazetesi