Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerinde devam eden olumlu gelişmelerin dezenflasyon sürecinde kritik bir rol oynadığını açıkladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerinde devam eden olumlu gelişmelerin dezenflasyon sürecinde kritik bir rol oynadığını açıkladı. Şimşek, sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını değerlendirdi. Ekonomiye yönelik küresel belirsizlikler ve jeopolitik gelişmelerin yakından takip edildiğini belirten Şimşek, programın kararlılıkla uygulanmaya devam edileceğini vurguladı.
Bakan Şimşek, “Enflasyon beklentilerinde iyileşme devam ediyor. Piyasa katılımcılarının 12 ay sonrası enflasyon beklentisi, geçen yılın aynı dönemine göre 7,2 puan düşerek yüzde 24,6 seviyesine geriledi. Bu iyileşme, uyguladığımız kapsamlı politikaların bir sonucudur ve sürdürülebilir olması büyük önem taşıyor” dedi.