MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Eline keser alan müteahhidim diyor’
Ekonomi
10 Haziran 2016 Cuma 10:33

‘Eline keser alan müteahhidim diyor’

Yenimahalle Belediyesi, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ile birlikte Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde “İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme” konulu konferans düzenledi.

Konferansa Yenimahalle  Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İMKON  Başkanı Tahir Tellioğlu, meclis üyeleri, iş adamları ve inşaat sektörü çalışanları katıldı. ARGE’nin önemine ve müteahhitlik mesleğinin saygınlığını yitirdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Fethi Yaşar özetle şunları söyledi:

BİZDEKİ EN UCUZ ŞEY İNSAN HAYATI

“Ülkemiz iş kazaları  konusunda kötü bir sicile sahip. İş güvenliği hep ikinci plana atılıyor ve önlenebilir iş kazalarında çok sayıda vatandaşımızı kaybediyoruz. Dünyada en çok iş kazası yaşayan ve işçi güvenliğini düşünmeyen ülkelerden biriyiz. Bizdeki en ucuz malzeme insan hayatı. İMKON bunun için Mesleki Yeterlilik Kurumu kurdu. Biz Yenimahalle Belediyesi ve İMKON olarak bir yer tahsis ettik. Sizin çalıştıracağınız ve bulmakta sıkıntı çektiğiniz elemanları burada çoğaltabileceksiniz. Eline keser alan müteahhidim diyor. Bu da mesleğin saygınlığına darbe vuruyor. Bunun bir kuralı, bir belgesi olması gerekiyor.”

30 YILDIR USTAYIM DEMEK OLMUYOR

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu ise, inşaat sektörünün en riskli ve en çok kazaların olduğu bir sektör olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: 
“Ağır iş kollarında ulusal yeterlilik belgesi olmayanlar çalışamayacak diye bir kanun çıkartıldı. Kanun çıktı ama gerisi gelmedi. Neticesinde bakanlar değişti bu kanun ilerlemedi. Bu belgeyle işveren de çalıştırdığı ustasının ne kadar yeterli olduğunu görüyor. Çünkü belgede çalışanın aldığı puan yazıyor. Bir işte ustalaşmak, sadece 30 yıldır çalışıyorum, işimde ustayım demekle olmuyor. Yüksek katlı yapılarda çalışma tecrübesi farklıdır. Herhangi bir kazaya karşı tüm önlemlerin alınması şarttır. Ustalık bunu gerektirir. İşte burada Yapı Denetim Kanunu devreye giriyor, sizin can ve mal güvenliğinizi koruyor.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Ankara Gazetesi