MENÜ
Ankara 20°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıkları ödenmeye başladı
Sağlık-Yaşam
5 Ekim 2026 Pazartesi 12:47

Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıkları ödenmeye başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin hesaplara aktarılmaya başlandığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin hesaplara aktarılmaya başlandığını açıkladı. Bu kapsamda 1 milyon 290 bin 486 kişiye toplam 9 milyar 470 milyon lira ödeme yapılacak.

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, yaşlı ve engelli bireylerin toplumsal yaşamın her alanına etkin şekilde katılabilmeleri ve bağımsız bir hayat sürdürebilmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Eğitim, sağlık, ekonomi ve sosyal yaşam başta olmak üzere farklı alanlarda yaşlı ve engelli vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Göktaş, sosyal hizmet ve yardımları insan merkezli ve hak temelli bir anlayışla yürüttüklerini kaydetti.

Kapsayıcı sosyal destek programlarını düzenli şekilde devam ettirdiklerini belirten Göktaş, ekim ayında 736 bin 596 kişiye 5 milyar 374 milyon lira yaşlı aylığı, 553 bin 890 kişiye ise 4 milyar 96 milyon lira engelli aylığı ödeneceğini bildirdi.

Göktaş, toplam 9 milyar 470 milyon liralık ödemenin 1 milyon 290 bin 486 vatandaşın hesaplarına yatırılmaya başlandığını belirterek, ödemelerin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Ankara Gazetesi