MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Efsaneler buluştu
Spor
7 Mart 2014 Cuma 09:53

Efsaneler buluştu

ANKARA GAZETESİ / Türk atletizminin unutulmaz isimleri, Ankara’da bir araya gelip, geçmiş dönemde elde ettikleri başarıları bir kez daha hatırladı.

ANKARA  /Türk atletizminin bir dönemine damga vuran efsane isimleri, Ankara Tenis Kulübü’nde buluştu.  Türkiye 400 metre engelli eski rekortmeni rahmetli Fahir Özgüden’in anısına organize edilen yemekte, hatıralar yeniden canlanırken, barkovizyona yansıtılan geçmiş döneme ait başarıları anlatan fotoğraflar, sporcuları hem duygulandırdı hem bir kez daha gururlandırdı.
Ankara dışından da isimlerin katıldığı yemekte; Çetin Şahiner (Ankara Gençlik ve Sporeski İl Müdürü, 110 metre engelli ve yüksek atlama rekortmeni), Muharrem Dalkılıç (Atletizm Federasyonu eski Başkanlarından, 1500 ve 000 metre rekortmeni), İpek Özgüden ve Korkut Gözgüden (Rekortmen Fahir Özgüden’in çocukları), Cengiz Akıncı (400 metre engelli eski rekortmeni, iş adamı)
Sinan Özışık (Sırıkla yüksek atlamacı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü eski Başmüfettişi), Melek Aydınoğlu (80 metre engelli eski rekortmeni), Prof. İlker Çetin (400 ve 800 metre atleti), Neşe Çetin (800 ve 1500 metre şampiyonu), Çiçek Solon (Uzun mesafe koşucusu), Mehmet Tümkan (800 ve  1500 metre eski Türkiye rekortmeni), Akın Altıok (Uzun atlama, 3 adım atlama milli atleti)
Yusuf Eldek (5 bin ve 10 bin metre koşucusu, milli atlet), Alkan Oral (400 ve 400 metre engelli koşucusu, milli atlet)
Eski rekortmenlerden Cengiz Akıncı, Türk atletizminin kilometre taşları olan sporcuların her birinin önemli başarılar elde ettiğini belirtip, “O günün şartları göz önüne alındığında, bu isimlerin ve daha nicelerinin, Türk sporu ve Türk atletizmine yaptıkları unutulmaz” diye konuştu.ANKARA /

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi