MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doğum gününde ikinci kez doğdu
Sağlık-Yaşam
27 Kasım 2014 Perşembe 10:20

Doğum gününde ikinci kez doğdu

ANKARA GAZETESİ / Böbrek yetmezliği olan 27 yaşındaki Murat Çelik, yeni yaşına annesinin bağışladığı böbrekle girdi.

ANKARA / Çelik, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğum günü olan 19 Kasım'da annesinden gerçekleştirilen böbrek nakli ameliyatı ile hayata yeniden tutundu. 5 aydır böbrek hastası olan Çelik, nakilin doğum gününde gerçekleşmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getirerek, “Doğum günümde ikinci kez doğdum” dedi.

BANA SÜRPRİZ OLDU

Doğum gününü, ameliyat sonrası yeni böbreğiyle ve doktorlarının getirdiği pastayla kutlayan Çelik, “Annem gönüllü olarak bana böbreğini verdi. Nakile kadar bunu bilmiyordum bana sürpriz yaptı” dedi. Anne Fadime Çelik de böbrek nakli bekleyen birçok hasta olduğuna işaret ederek, “Allahım bana 2 tane böbrek vermiş, birini yavruma vermişim çok mu? Yavrum yaşasın istiyorum. Herkesi böbrek bağışlamaya çağırıyorum” dedi.

28 BİN NAKİL BEKLEYEN HASTA VAR

Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kılıç ise şunları söyledi: "Bizim hastamız şanslıydı çünkü annesi böbreğini bağışladı. Fakat 28 bin organ nakli bekleyen hastamız var, bunun da 22 bini böbrek nakli bekleyen hastalar. Bunlar haftanın 3 günü 4 saat diyalize giriyorlar ve çok mağdur durumdalar. Bu anlamda kadavra bağışı çok önemli. Özellikle kadavra bağışı için bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz."ANKARA / 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi