Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışının ardından gelen dondurucu soğuklar, günlük yaşamı zorlaştırıyor.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışının ardından gelen dondurucu soğuklar, günlük yaşamı zorlaştırıyor. Erzurum, Ardahan ve Kars başta olmak üzere birçok ilde hava sıcaklıkları sıfırın altına düştü.
Erzurum’da üç gündür süren kar yağışı yerini sert soğuklara bıraktı. Gece hava sıcaklığının eksi 7 dereceye kadar indiği kentte, park halindeki araçların camları buzla kaplandı, yollar ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Soğuk hava nedeniyle çatılarda buz sarkıtları oluştu.
Ardahan’da da benzer şekilde dondurucu soğuklar etkisini gösterdi. Gece sıcaklığının eksi 8 derece ölçüldüğü kentte buzlanma görülürken, yüksek kesimlerde kar yağışı yer yer devam etti.
Kars’ta ise kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava, hem hayatı zorlaştırdı hem de kartpostallık görüntüler oluşturdu. Karla kaplanan bitki örtüsü ve beyaza bürünen köyler dikkat çekerken, Sarıkamış ilçesinde gece sıcaklığı eksi 13 dereceye kadar düştü. İlçede araç camları donarken, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Hançerli Düzü’ndeki göletler tamamen buz tutarken, bitkiler kırağıyla kaplandı. Bölgede yaban kuşlarının yiyecek aradığı gözlendi. Vatandaşlardan Baykan Sarı, bu yıl kışın oldukça sert geçtiğini dile getirdi.
Olumsuz hava koşulları ulaşımı da aksattı. Van, Hakkari, Bitlis ve Muş’ta çok sayıda yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.
Van’da kar ve tipi nedeniyle 54 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, belediye ekipleri yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Hakkari’de kapanan 58 yerleşim yeri yolunun 56’sı yeniden ulaşıma açıldı, ancak bazı bölgelerde çığ riski nedeniyle çalışmalar sınırlı şekilde devam ediyor.
Bitlis’te 17, Muş’ta ise 4 yerleşim yerinin yolu kar nedeniyle kapalı bulunuyor. Yetkililer, kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığını belirtti.