MENÜ
Ankara 20°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır Anneleri Evlatlarına Kavuşana Kadar Eylemde
Asayiş
14 Şubat 2025 Cuma 15:33

Diyarbakır Anneleri Evlatlarına Kavuşana Kadar Eylemde

Diyarbakır anneleri, PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için eski HDP il binası önünde sürdürdükleri oturma eylemine devam ediyor.

Diyarbakır anneleri, PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için eski HDP il binası önünde sürdürdükleri oturma eylemine devam ediyor. 3 Eylül 2019'da başlatılan eylem, 1992. gününde de devam etmekte. Aileler, ellerindeki çocuklarının fotoğraflarıyla evlatlarına kavuşma umuduyla bekleyişlerini sürdürüyor.

Eylemde yer alan Güzide Demir, uzun süredir göremediği oğlu Aziz’i özlediğini belirterek, "10 yıldır oğlumu görmedim. Kar, kış, yağmur demeden buradayız. Çocuklarımız geri dönene kadar buradan ayrılmayacağız," dedi. Demir, oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

Rahime Taşçı da oğlu Faruk için eylemini sürdürdüğünü ve "Faruk’u görene kadar buradan gitmeyeceğim" diyerek, oğluna güvenlik güçlerine teslim olmasını istedi. Aileler, evlatlarına kavuşana kadar mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi