MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışkapı’da medikal vurgun
Asayiş
29 Nisan 2015 Çarşamba 09:38

Dışkapı’da medikal vurgun

Ankara Dışkapı Hastanesi’nin, ilaç ve tıbbi malzeme deposunda, ameliyatlarda kullanılan eldivenler ile muayene eldivenlerin eksik olduğunun belirlenmesi üzerine yapılan ihbarın ardından polis harekete geçti.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı hırsızlık büro ekipleri, savcılık talimatı doğrultusunda malzemelerin çalındığı depodan görevli olanları takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından polis, hastane personelinin tıbbi malzemeleri çalarak, medikal firmalara sattığını belirledi. Hastanenin güvenlik kameralarının incelemesinde de hastane çalışanlarının tıbbi malzemelerini depodan çıkartarak araçlara yükledikleri tespit edildi. Bunun üzerine hırsızlık büro ekipleri, eş zamanlı olarak 7 ayrı adrese baskın yaptı. Operasyonda hastanenin Tıbbi Sarf Depo Sorumlusu Mustafa K., Mal Muayene Komisyon görevlisi Erhan A., Tıbbi Sarf Depo görevlisi Ali E., hastane şoförü Ali Ö., Haymana İlçe Sağlık  Müdürlüğü’nde görevli Tahir T., çalınan malzemeleri pazarlayan Musa S. ve hırsızlık malzemeleri satın alan medikal sahibi Faruk Gökhan O. gözaltına alındı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden hastanenin Tıbbi Sarf Depo Sorumlusu Mustafa K., Mal Muayene Komisyon görevlisi Erhan A. ve çalınan malzemeleri pazarlayan Musa S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Haymana İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Tahir T.’nin daha önce hastanede çalıştığı da öğrenildi. Yapılan çalışmalarda hastanede çalınan malzemenin bir kısmı sattılan medakil firmaların depolarında el konuldu. Skandalın ortaya çıkmasının ardından hastanenin deposunda malzeme sayımı yapıldığı, geriye dönük inceleme başlatıldığı öğrenildi. Hastaneden ne kadar ve ne zamandan beri malzeme çalındığı, devletin ve hastanenin ne kadar zarara uğratıldığı yapılacak sayım ve incelemelerin ardından ortaya çıkacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi