MENÜ
Ankara 36°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çuval çuval kirlilik
Gündem
25 Nisan 2015 Cumartesi 09:24

Çuval çuval kirlilik

Ankara Metrosu Yenimahalle istasyonunda yaşanabilecek olası su baskınlarını önlemek için 8 yıl önce istasyon üst üste yığılan kum çuvalları, mahallelinin tüm şikayetlerine karşın yerinden kaldırılmadı.

Hava şartları nedeniyle yırtılan çuvalların içindeki kumlar etrafa saçıldı. Yığılı halde bekleyen çuvalların görüntü kirliliğine sebep olduğunu belirten mahalle sakinleri, sorunu yazılı ve sözlü olarak bildirdikleri halde Büyükşehir Belediyesi’nin kirliliğe müdahale etmediğini savundu. Gayret Mahallesi Muhtarı Ali Odabaşı, şunları söyledi:

KALDIRILMASINI İSTİYORUZ

“Mahallemizin bir tarafı metro rayları, bir tarafı da yeşil alan. Böyle bir noktada hoş olmayan bir kum yığınını kimse kabul edemez. Mahalleli, yıllardır şikayette bulunuyor. Ben de Büyükşehir Belediyesi’ne durumu iletiyorum ama hiçbir çalışma yapılmıyor. Metronun güvenlik duvarı içinde kaldığı için kendimiz de taşıyamıyoruz. Sözde su baskınında oradan alınıp metronun girişine yerleştirileceklerdi. 8 yıldır böyle bir şey olmadığı için yerlerinden oynamadılar. Bu pisliğinin mahallemizden kaldırılmasınuı istiyoruz.”

YEŞİL ALAN ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Kum çuvallarının yan tarafındaki yeşil alanda bulunan ağaçların bazı dalları, raylara sarktıkları gerekçesiyle kesildi. Budanan dalların da yeşilliklerin üzerine bırakılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, “Rayların yanıbaşındaki yeşil alan çöplüğe döndü” diye konuştu. Semtte metro raylarının üzerinden geçen ve Aşık Çelebi Sokak ile Ahmet Hikmet Sokak’ı birleştiren üst geçidin kırık tavan camları ve rayların üzerine sarkan demirleri de bakım bekliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi