MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyetimiz, Köklerinden Aldığı Güçle Geleceğe Yürüyor
Gündem
29 Ekim 2024 Salı 10:16

Cumhuriyetimiz, Köklerinden Aldığı Güçle Geleceğe Yürüyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhuriyet Bayramı sebebiyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhuriyetin köklü mirası ve güçlü temelleriyle geleceğe taşınacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhuriyet Bayramı sebebiyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhuriyetin köklü mirası ve güçlü temelleriyle geleceğe taşınacağını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılına ulaşmanın ve Türkiye Yüzyılı’nın eşiğinde umut dolu bir bakış açısına sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyetin, Türk milletinin bağımsızlık ve onur mücadelesinin en önemli kazanımlarından biri olduğunu vurgulayan Tekin, aynı zamanda adalet, özgürlük, demokrasi ve ilerlemenin, daha aydınlık yarınlar için bir güvence olduğunu söyledi.

Tekin, "Cumhuriyetimiz, yüzyıldır olduğu gibi bugün de köklü değerlerinden güç alarak geleceğe taşınacak. Milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesine karşı sorumluluk bilinci taşıyan, bilimin rehberliğinde ilerleyen nesillerin ellerinde yükselecek," dedi.

Eğitim camiası olarak Türkiye Yüzyılı'nda, milli şuurla donanmış bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Tekin, ahlaklı, erdemli, millete ve insanlığa fayda sağlayan nesiller yetiştirmeyi amaçladıkları Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin, Cumhuriyet tarihinde bir dönüm noktası olmasını dilediklerini belirtti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle birlik ve beraberliğin güçlenmesini, toplumsal farkındalığın artmasını temenni eden Tekin, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri saygıyla andığını dile getirerek, "Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun," dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi