MENÜ
Ankara 33°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin’de otomobil satışları şubatta yüzde 365 oranında arttı
Dünya
13 Mart 2021 Cumartesi 12:02

Çin’de otomobil satışları şubatta yüzde 365 oranında arttı

Çin Otomobil Üreticileri Birliği, 11 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, otomobil satışlarının geçtiğimiz ay içinde 1,46 milyon birimlik satışla bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 365 oranında arttığını duyurdu.

Çin Otomobil Üreticileri Birliği, 11 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, otomobil satışlarının geçtiğimiz ay içinde 1,46 milyon birimlik satışla bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 365 oranında arttığını duyurdu. Bir yıl önce şubatta Çinliler tam 310 bin araç almışlardı. O dönemde korona salgını yüzünden sokağa çıkma kısıtlaması vardı ve satış mağazalarının çoğu da kapalıydı. Şubat 2019’da ise sürüm, 1,48 milyon araçlık satışla bu yılınkine aşağı yukarı denkti. Dolayısıyla Çin’de otomobil satışları, salgın öncesinin düzeyine gelmiş oldu.    
 
Geçen yıl Çin’de otomobile talep, ocak ile nisan ayları arasında çift haneli düşüş yaşamıştı. Ancak sektör belini mayıs ayından itibaren doğrultmaya başlamış; Çin Üreticiler Birliği’nin verilerine göre 2020 yılının bütününde, bir önceki yıla kıyasla yüzde 6 düşüşle 19,8 milyon binek otomobili satılmıştı. Aynı yıl sektör, Amerika Birleşik Devletleri’nde yüzde 15 oranında, Avrupa Birliği’nde de yüzde 24 oranında gerileme kaydetmişti.   
 
Alternatif çekişli araçlara yönelen talep Çin’de, sektörün bütününe dönük genel talepten daha hızlı gelişiyor. Çin Otomobil Üreticileri Birliği, geçtiğimiz ay salt elektrikle işleyen araçların, hibrid araçların ve yakıt hücreli araçların 110 bir birimlik satışla yüzde 585 arttığını açıkladı. Bu ise yüzde 7,5 oranında bir piyasa payı demek oluyor. 

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi