MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin, Afganistan’a yardımların artırılması çağrısında bulundu
Dünya
24 Aralık 2021 Cuma 15:37

Çin, Afganistan’a yardımların artırılması çağrısında bulundu

Çin Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumun Afganistan’a insani yardımları artırması çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumun Afganistan’a insani yardımları artırması çağrısında bulundu. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Beijing’de düzenlenen basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi’nde oy birliğiyle kabul edilen Afganistan’a insani yardım konulu karar tasarısını değerlendirdi.

Afganistan’ın yakın komşusu ve iyi dostu olan Çin’in ülkedeki insani durumu yakından takip ettiğine dikkat çeken sözcü, Çin’in Afgan halkının ekonomik ve yaşamsal sıkıntılarının çözülmesi için farklı yollardan destek sağladığını dile getirdi. Çinli sözcü, BM’nin bu alanda koordine edici bir rol üstlenmesini desteklediklerini, tüm uluslararası ortaklarını Afganistan’a insani yardımları artırmaya çağırdıklarını kaydetti.

39 milyon Afgan’ın karşı karşıya bulunduğu insani krizin sorumlusunun ABD’nin liderliğindeki NATO olduğunun altını çizen Zhao, ABD’nin geçmişte yaptıklarından ders alması, Afganistan’ın dondurulan mal varlıklarını serbest bırakması ve Afgan halkının sıkıntılarının çözülmesine yardımcı olması gerektiğini belirtti.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi