MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Burs vermek istiyoruz izin yok
Eğitim-Bilim
28 Şubat 2013 Perşembe 09:38

Burs vermek istiyoruz izin yok

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversitede eğitim gören 36 bin öğrenciden yaklaşık 20 bininin dar gelirli, bunlardan 5-10 bininin de fakir kategorisinde olduğunu açıkladı.

Tuncer, yaptığı açıklamada, devlet üniversitelerinin kendi öğrencisine burs verme yetkisi olmamasını eleştirdi. Murat Tuncer, 3.5 lira olan yemek ücretinin 1 liraya düşürülmesi sayesinde 4 bin öğrencinin daha yemekhanelerden yararlanabildiğini belirterek, 24 saat açık olan kütüphanelerde bedava çay ve kahve ikram edildiğini, gece yarısı çorba verildiğini, öğrencilerin ücretsiz fotokopi hizmetinden yararlandığını kaydetti. Tuncer, üniversitelerde harcanan paranın nereye gittiğinin çok sıkı denetlenmesi gerektiğini ifade etti.

YÖK ENGELLİYOR

Türkiye’de bilimsel ilerlemelerin önündeki en büyük engellerden birinin YÖK olduğunu kaydeden Tuncer, “YÖK’te köklü değişime ihtiyaç var” değerlendirmesinde bulundu. Prof. Dr. Tuncer, yeni YÖK yasa tasarısının da bu konudaki sorunları çözmekten uzak olduğunu savunan Tuncer, “12 Eylül’le birlikte bir zihniyet yerleşti YÖK’te ve o zihniyet kadrolar değişse de varlığını sürdürüyor. Hep kontrol, yasak koyma biçiminde... Üniversitenin yetkili kurullarından geçmiş bir projeye YÖK’ten ret geliyor” dedi. YÖK’ün denetim sistemlerinin geliştirilmesine odaklanmasının çok daha iyi olacağına işaret eden Tuncer, Üniversitelerarası Kurul’un yetkilerini de üstlenen YÖK’ün 170 üniversiteyi aynı kanunla yönetmesinin mümkün olmadığını ileri sürdü.

 

 

 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi